Недостатъците на фасетите

Недостатъците на фасетите
Недостатъците на фасетите

Недостатъците на фасетите
Фасетите са направени от тънък материал, нойто е залепен за повърхността на зъбите ви, за да изглеждат по-добре. Недостатъците на зъбните фасети включват:
След поставянето не може да се възстанови предишното състояние на зъба, тоез те не са обратими.
Фасетите не са добър избор, ако имате заболяване на венците, слаби зъби или други проблеми.
Фасетите струват повече от обикновените процедури при зъболекар.
Хората, които скърцат със зъби, може да не са добри кандидати за порцеланови фасети.
Чувствителността на зъбите е друг недостатък, тъй като някои пациенти могат да имат чувствителност към контакт с горещо-студено.
Фасетите може да не съвпадат точно с цвета на другите ви зъби. Ако планирате да избелите зъбите си, трябва да го направите предварително.

Фасетите не могат да бъдат ремонтирани. Ако някой от тях се повреди, лекарят трябва да ги смени с нов.

В зависимост от дебелината на фасетата зъбите няма да са толкова бели, колкото очаквате (това до голяма степен ще зависи от вашия емайл). Ако наистина искате да покажете ярко бяла усмивка, ще трябва да извършите избелване на зъбите.

Има хора, които не са подходящи за фасети, ако имате проблеми със захапката, не трябва да поставяте фасети, докато не бъдете лекувани от ортодонт, който може да прецени дали трябва да сложите фасети или не .

Поставянето на фасети, не трябва да става на всяка цена, по-добре запазете здрави вашите естествени зъби. Въпреки това в някои случаи те са наложителни.

Добави коментар

Телефон:
Факс:
град Русе, улица цар Асен 31