Стоматологично здраве – 7 допускани грешки.

Стоматологично здраве – 7 допускани грешки.
Стоматологично здраве – 7  допускани грешки.

Поддържането на висока устна хигиена и стоматологично здраве е нещо, което малко от нас успяват да постигнат на постоянна основа. Ние всички имаме право на временна промяна в нашите навици, но има 7 най-срещани дентални капана, които трябва да опитаме да избегнем.

Тези 7 съвета ще Ви помогнат да поддържате Вашата устна хигиена:

  • Два пъти на ден миене на зъбите

От всички наши съвети очевидно този е най-важният. Почти една четвърт от възрастните не мият зъбите два пъти дневно. Редовното миене спира натрупването на бактериална плака. Проучванията показват, че дори при липсата на едно миене на зъбите може да предизвика формирането на кариес.  Уверете се, че миете зъбите си два пъти дневно за да избегнете натрупването на плака.

  • Неправилната техника за миене на зъбите

Техниката на миенето на зъбите е също толкова важна, колкото самото миене. Най-често срещаната грешка, е че изпускаме да измием някои области от устата. Когато си миете зъбите трябва да сте сигурни, че всеки зъб е почистен и почистваме цялата повърхност на зъба. Когато бързате лесно можете да пропуснете някоя част и така това често довежда до образуването на плака на зъбите и по линията на венците – това води до кариес и възпаление на венците. В допълнение бъдете внимателни и не натискайте твърде силно, това може да повреди венците. Помолете Вашият зъболекар да провери със оцветителен разтвор, къде пропускате да измиете плаката от зъбите.

  • Не използвате правилната четка за зъби

Трябва да сте сигурни, че използвате правилните инструменти за работата. Четките за зъби са с различна дебелина и здравина. Четките с малки размери се смятат от мнозина за най-добрите, те ще Ви позволят да достигнете до всички точки в устата по-лесно. По-меките четки са по-добри – идеални са със заоблени главир които предотвратят нараняването на венците. Препоръчваме използването на електрически четки за зъби, независимо от модела им.

  • Не използвате правилната паста за зъби

Трябва да сте сигурни, че използвате правилните материали за работата. Пастите за зъби са с различни съставки и качество. Не давайте пари за нискокачествени пасти, могат да предизвикат дори още по-големи усложнения. Използвайте пастата препоръчана от Вашият стоматолог.

  • Не сменяте четката за зъби

След като четката загуби своята сила и тя се е смачкала, трябва да я смените с нова. Най-добрият вариант е да се заредите с много четки и те винаги да са в наличност, когато е необходимо. Използването на стара четка, ще доведе до изпускането на неизмите части от зъбите и плаката няма да бъде премахната напълно

  • Консумирането на твърде много захар

Нещата, които консумираме са водеща причина за образуването на кариес. Големият враг тук са газираните напитки- които много от нас пият по цял ден. Избягването на консумирането на  газирани напитки и сладки изделия позволява избягването на кариес. Вашето здраве и Вашата уста ще Ви благодарят.

  • Нередовното посещение на зъболекар, влияе на доброто стоматологично здраве.

Дори Вашата устна хигиена да е превъзходна все още трябва да посещавате два пъти годишно зъболекар. Редовното посещение на зъболекар гарантира Вашето стоматологично здраве и че всички проблеми, които възникнат много бързо могат да бъдат разрешени. Вашият стоматолог в Русе може да се увери, че ползвате правилната техника за миене на зъби и ще Ви посъветва за най-доброто лечение

Последвайте ни във facebook за безплатна консултация.

Добави коментар

Телефон:
Факс:
град Русе, улица цар Асен 31