Почистване на зъбен къмък

Какво правим

Ценова листа

Services Pricelist.doc

Services Pricelist.ppt

Services Pricelist.pdf

Контакти

Гр.Русе ул.Цар Асен №31, вход 1

+359899930214

Почистване на зъбен камък

Почистването на зъбите е част от устната хигиена и включва премахването на зъбната плака от зъбите с намерение да се предотврати зъбен кариес, гингивит и парадонтоза. Хората рутинно почистват зъбите с четка и междузъбното пространство с конец, а стоматолозите могат да премахнат закалени депозите (зъбен камък) със ултразвук.

Почистване с четка

Правилното миене на зъбите отнема най-малко две минути-точно така, 120 секунди. Повечето възрастни не четкат зъбите си толкава дълго. За да получите представа за времето, което е необходимо, опитайте с хронометър. За да си измиете правилно зъбите използвайте кратки, нежни движения, като се обръща допълнително внимание на венците, като е трудно да се достигнат задните зъби и райони около пломби, коронки. Концентрирайте се върху старателно почистване на всеки раздел, както следва:

  • Почистете външните повърхности на горните зъби и на долните зъби
  • Вътрешните повърхности на горните и долните зъби
  • Почистите повърхностите на дъвкателите
  • Не забравяйте да почистите езика си, също
Почистване на междузъбните пространства

В допълнение към миенето с четка, почистването между зъбите може да помогне да се предотврати натрупване на плака, бактерии върху зъбите. Това може да стане с конец за зъби.

Изплакване на зъбите

Изплакванета на зъбите с вода за уста, допълнително повишава устаната хигиена и предпазва от развитието на различни заболявания, като парадонтозата.

Повечето зъболекари препоръчват премахването на зъбен камък да се прави на всеки шест месец. По-често почистване и проверка може да се наложи по време на стоматологични и други орални заболявания. Рутинен преглед на зъбите се препоръчва най-малко един път в годината.

Добави коментар