Услугите ни

Спъсък с услугите ни

Services Pricelist.doc

Services Pricelist.ppt

Services Pricelist.pdf

Контакти

Гр.Русе ул.Цар Асен №31, вход 1

Пломби

Случвало ли се е да отложите стоматологична процедура, защото сте били уплашени? Ако е така Вие не сте сами. Много хора избягват стоматологична процедура, защото ги е страх от неизвестното. Целта ни е да Ви помогнем да разберете, какво точно се случва когато отидеш на зъболекар да ти направи пломба.

Кога пломбите се налагат?

Първо да се върнем към деня, в който сте родени. Като новородено бебе не сте имали вредни бактерии във вътрешността на устата си. В течение на времето тези бактерии си откриват път към вашата уста и се намират на вашите зъби и ще трябва да се справяте с тях до края на живота си. Всеки път когато ядете тези бактерии се хранят, те са по известни като плака и ако не бъдат отстранени с четка за зъби и конец, те ще унищожават една малка част от зъба, докато не се получи дупка. Телата ни имат възможност да ремонтират пострадали тъкани и кости, когато се нараним организма ни създава клетки, които възстановяват пострадалата кост. За съжаление това не се отнася  за зъба. Всичко, което трябва да се направи е да се отиде на зъболекар и тези бактерии да бъдат професионална отстранени и да се направи пломба на зъба.

Амалгамна пломба

Тези пломби са били в употреба в продължение на над 180 години в областта на денталната медицина. Когато металите в амалгамата се смесят, те образуват мек материал, който може да се използва за да се  изгради зъба обратно към първоначалната си форма. След няколко минути, амалгамата започва да се втвърдява като металите се интегрират заедно. Много изследвания са показали, че дентална амалгама е сигурна изпитан материал за пълнене.

Композитна пломба

Композитните пломби са по-нови пломби и непрекъснато се подобряват. За да може пломбата да се втвърди зъболекарят загрява ярко синя светлина върху нея. Чрез поредица от химични реакции, смолата се втвърдява в един много здрав материал, който много прилича на естествения зъб.

Трябва да се определи защо се е появила кухина, на първо място да се реши как да се оправи. Има неща, които може да направите, за да избегнете образуването на бъдещи кухини. Извършване на промени в диетата и орално-хигиенните навици, може да  предотвратят необходимостта от бъдещи пломби.

Добави коментар