Дентални протези

Услугите ни:

Свалете ценовата листа

Services Pricelist.doc

Services Pricelist.ppt

Services Pricelist.pdf

Контакти

Гр.Русе ул.Цар Асен №31, вход 1

0899 930 214

Дентални протези

Зъбите могат да липсват поради много причини, като в резултат на кариесите разрушаване на съединителна тъкан или травма. Ортопедична  стоматология означава подмяна на липсващ зъб или всички зъби чрез различни методи.

Какви протези съществуват?

Има фиксирани и сменяеми зъбни протези. Фиксирани протезни решения включват коронки и мостове, които са споени за съществуващи зъби. Подвижната протеза включва пълна и частична протеза.

Какво е коронка на зъб?

На силно повреден зъб може да бъде поставена коронка. Ако имате разпад на определен зъб или е бил запълван няколко пъти или ако зъбът е затъмнен, например в резултат на лечение на кореновите канали, поставянето на коронка е добра алтернатива за лечение. Укрепва както венеца така и зъба и подобрява външния му вид. Зъботехник изработва индивидуална коронка според всеки пациент. Коронката може да бъде направена от злато, различни метални сплави керамика. Ако зъба липсва напълно, той може да се замени с имплант, а коронката се фиксира за импланта.

Какво се случва, ако всички зъби липсват?

Ако всички зъби са изчезнали, пълна протеза се използва като решение. Пълна протеза е преносимо апаратче, което замества всички зъби. Пълната протеза може да бъде закрепена за устата с помоща на няколко импланта. В тези случаи тя може да бъде свалена за почистване.

Състоянието на протезата се проверява с редовни посещения при зъболекар и тези дентални протези може да се регулират, ако е необходимо. Добрата хигиена на устната кухина винаги удължава трайността на всички дентални протези. Ако имате нужда от  дентални протези или имате стара, която има нужда от регулиране може да заповядате в дентален кабинет д-р Витанова Русе. Доверете ни се, за да се сдобиет с красива и здрава усмивка.

Добави коментар