Превенция-от един от съвременните зъболекари в Русе

Услугите ни

Ценова листа

Services Pricelist.doc

Services Pricelist.ppt

Services Pricelist.pdf

Контакти

Гр.Русе ул.Цар Асен №31, вход 1

Дентална превенция

Превантивната стоматология е модерния начин да Ви помага да подържате здрави зъби. Това означава, че трябва да има по-малко стоматологично лечение. Двете основни причини за загуба на зъби са кариес и парадонтоза. Колкото по-добре се предпазите от тези два проблема, толкова по-голям шанс имате да си запазите зъбите за цял живот. Всички зъболекари в Русе биха Ви посъветвали същото.

Когато денталния екип и пациентът работят заедно, това може да помогне за предотвратяване на необходимостта от лечение. Нашият дентален екип ще Ви препоръча курс на лечение, за да възстанови зъбите Ви в добро състояние и след това ще изработи “плана за подръжка”, за да Ви помогне да го запазите по този начин.

Какво включва?

Нашият дентален екип първо ще провери вашите зъби и венци и ще говори с Вас за лечението, което е необходимо. Основната цел е да възстановите зъбите си в здраво състояние и това означава по малка вероятност за кариес и парадонтоза.

Стоматологичния екип старателно ще премахне всяка плака и зъбен камък от зъбите Ви. Ние ще Ви покажем най-добрия начин за миене на зъбите, използвайки четки и конци. Когато се яде или пие нещо сладко, бактериите в плаката превръщат захарта в киселина, което може да доведе до кариес. Плаката също може да пречини възпаление на венците (подуване и болезност), ако не е редовно  и старателно отсранена. Твърдия зъбен камък, който се натрупва върху зъбите също зъпочва като плака.

Ние ще Ви кажем кои продукти за устна хигиена са най-добри.

Денталния екип вероятно ще поговори за вашата диета, както и за всички навици, които имате, пушене и пиене.

Ние ще прегледаме всички пломби, които имате и ще се уверим, че са в добро състояние и че не са налице ръбове, за да направят почистването по-трудно.

Може ли храненето, пиенето и пушенето да повлияят на нашите зъби?

Храни и напитки, съдържащи захар могат да причинят кариес. Ако ограничавате консумацията на сладки храни и напитки, това ще помогне много. Храни като сирене, плодове, ядки и зеленчуци са по-добре за зъбите Ви.

Доктор Витанова е един от съвременните зъболекари в Русе, затова Ви съветва за Вашата диета. Тя трябва да е богата на плодове, зеленчуци и минерали, може да помогне за предотвратяване на заболявания на венците и предпазва от ракови заболявания.

Може ли Тютюнопушеното да увреди вашите зъби?

Да. Цигарите може да причинят оцветяване на зъбите, загуба на зъби и рак на устата, и да увредят почече вашите венци. Ако пушите може да се наложи да посещавате вашия зъболекар по-често, но най-добрия съвет е да се опитате да ги откажите. Алкохолните напитки също са много вредни и ако пушите и пиете сте изложени на по-голям риск. Някои алкохолни напитки съдържат много захар, както и някои съдържат киселини. Така те могат да причинят разпадане и ерозия, ако пиете често и в големи количества.

Дентална ерозия

Ерозията на зъбите е загубата е емайл, причинена от киселинна атака. Когато емайла се изтърка това може да причини болка и чувствителност. Храни и напитки, които съдържат киселина, като например цитрусови плодове, газирани напитки, шейкове, плодови сокове и плодови чайове, всички могат да предизвикат ерозия, при честа консумация.

Може ли да предотвратим ерозията на зъбите?

Храни и напитки, които съдържат киселини магат да бъдат опасни, ако се консумират в големи количества. Опитвайте се да консумирате такива храни и напитки само по време на хранене и напитките сама със сламка( така овреждат по-малко зъбите).

Препоръчваме да си миете зъбите най-малко един час след хранене или пиене. Всеки път, когато се яде и пие, емайла става по-мек за кратко време и губи част от минералното си съдържание. В продължение на един час, вашата слюнка, ще възстанови бавно естествения баланс.

Зъболекари в русе – съюз, доктор Витанова членува.

Ако се нуждаете от безплатна консултация, моля свържете се с нас в контактната форма.

Добави коментар